– både fagligt og personligt.

Derfor valgte jeg i efteråret 2016 at tilmelde mig ’Koordinatoruddannelsen – et udviklingsforløb for sekretærer og koordinatorer’, som Teknologisk Institut i Taastrup udbyder. Uddannelsen løber over 4×2 kursusdage og da det er en eftertragtet uddannelse, kom jeg på det hold i efteråret 2017, med afsluttende opgave og læringssamtale i januar 2018.

På kurset lærte jeg om effektiv kommunikation på mange niveauer. På underholdende vis gennemgik vores underviser, Charlotte Juul, bl.a. de tre kommunikationsformer, assertiv, submissiv og aggressiv kommunikation.

Mange pråse gik op for mig, både de gode og de mindre gode. Det krævede nemlig lidt selverkendelse at indse, at jeg ikke er den opmærksomme og hensynsfulde formidler, jeg troede, jeg var. Men jeg havde besluttet, at jeg ville gå ind i det med åbent sind og ikke være bange for at udlevere noget af mig selv.

Derfor følte jeg, at jeg fik meget med hjem. Jeg er blevet bedre til at tage udgangspunkt i mine egne behov og overfor min samtalepartner sætte dét i fokus. At bruge vendinger som: ’Jeg har brug for, at du hjælper mig her, kan vi ikke ….’ eller ’Jeg kunne godt tænke mig, at vi sammen …..’

Min bevæggrund for at gennemgå uddannelsen var, at jeg, som bevæger mig på mange niveauer i forskellige organisationer, gerne ville have indsigt i og læring om, hvordan jeg bedst og på hurtigst mulig vis, finder ind i ’jagonen’. Jeg ville gerne blive klogere på, hvordan jeg manøvrerer blandt nye bekendtskaber og får mit budskab igennem uden at træder nogen over tæerne.

Og det synes jeg bestemt at jeg gjorde. Fik noget ud af det altså! Men efter indlæring kommer den svære ’udlæring’ – dér, hvor jeg skal bruge min nye viden. Men jeg arbejder på sagen – og ikke mindst er det en stor fornøjelse at mærke på mine omgivelser, når det virker!

Menu